Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Депутатите единодушно приеха временна комисия за правилника на НС

22 юли 2021, 09:56 часа
Реклама

В първия си работен ден след вчерашното официално откриване депутатите от 46-о Народно събрание приеха проект за решение за избиране на временна комисия за изработване на проект на правилник за организация и дейността на 46-о Народно събрание.

Законотворците гласуваха единодушно предложението.

Комисията трябва да бъде в състав от 18 народни представители, избрани по паритетен принцип – по трима от всяка една политическа партия. Комисията трябва да изработи проекта в срок до 27 юли 2021 г. включително.

От ИТН предложиха за председател на комисията Виктория Василев и Христо Михайлов Дочев. От ГЕРБ/СДС предложиха Димитър Главчева, Анна Александрова и Христо Гаджев за членове на комисията.

От БСП предложиха Филип Попов, Тодор Байчев и Крум Зарков.

От ДБ предложиха за участие в комисията Надежда Йорданова, Атанас Славов и Димитър Сяров.

От ДПС предложиха Йордан Цанов, Халил Летифов и Хамид Хамид.

От Изправи се. Ние идваме предлагат Мария Капон, Миглена Бончева и Румен Йончев.

Председателят на парламента Ива Митева изчете внесените законопроект от 21 юли: ЗИД за Закона за местните данъци и такси, ЗИД на Закона на семейните помощи за деца, ЗИД на Закона за личната помощ, ЗИД на Кодекса за социалното осигуряване, ЗИД на Закона за съдебната власт, ЗИД на Закона за защита на лица, застрашаване от наказателно производство, ЗИД за възрастните хора, ЗИД на Закона за НСО, проект на решение за съставяне на Временна комисия за Росенец, проект на решение за съставяне на Временна комисия по ревизията, проект на решение за създаване на Временна комисия за МВР по време на протестите от миналата година.

Тодор Беленски
Тодор Беленски Отговорен редактор
Новините днес