Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Цветанов е председател на предизборния щаб на ГЕРБ

27 март 2013, 13:53 часа
Реклама

Цветан Цветанов е председател на Националния предизборен щаб на ГЕРБ, предаде „Фокус”. Делян Добрев, Ивайло Московски, Лиляна Павлова, Цветан Цветанов, Елен Герджиков, Томислав Дончев, Владислав Горанов са участвали в писането на програмата на ГЕРБ.

Националният предизборен щаб се оглавява от Цветан Цветанов и той отговаря за логистиката за парламентарните избори.

„В организацията на работа на предизборен щаб трябваше да започне подготовка за регистриране на партията. От вчера имаме решение, с което ГЕРБ е регистрирана за участие в изборите. Резонно е да има работни експертни групи, които да работят по управленската програма за предстоящия мандат 2013 – 2017 г. Благодаря на колегите, които работиха по експертните групи”, добави Цветанов.

Елен Гержиков ще отговаря по маркетинга.

„В трудностите, в които изпадна ГЕРБ в тежката финансова криза, имахме воля, за да продължим и да работим в интерес на обществото”, заяви Цветан Цветанов.

Посланието на кампанията на ГЕРБ ще е „Имаме воля”, заяви Герджиков. „Когато тази воля я има, гласът на обществото се чува. С това послание искаме да кажем, че знаем какво трябва да се направи и имаме воля да го постигнем”, заяви Герджиков.

„Кампанията има два крака. Единият са нашите кандидати - хората, които по региони са доказали своите професионални и морални качества. Другият е политическата програма, платформата, която съдържа конкретни идеи за развитието на България”, добави той.

„Същността на кампанията ще бъде в многобройни срещи, на които ще бъдат дискутирани конкретни реални предложения и идеи за развитие на българското общество. Те ще бъдат във всички областни градове, села. Кампанията ще бъде близо до хората. Тя е обърната основно към хората, а не към опонентите. Тя е позитивна кампания. Няма да се занимава с това да дискредитираме нашите политически опоненти. Кампанията ще бъде градивна, ще се осъществява в постоянен отворен диалог с цялото гражданско общество”, посочи Елен Герджиков.

„Трябваше да решим няколко основни задачи. Първата е - да се създаде тази политическа платформа, която да е силна, и да следва дневния ред на обществото. С тази задача се зае Томислав Дончев. Втората задача е - да се номинират правилните хора, които имат доверието на своите съседи и съграждани. Този процес тече в момента и съвсем скоро ще бъдат представени листите на ГЕРБ. Цялата енергия, желанието лошият сценарий за България, който беше написан в началото на прехода, да бъде скъсан, да бъде подменен с добър сценарий”, заяви Герджиков.

Достатъчно силни сме да си признаем, че не бяхме съвършени и допуснахме грешки. Това каза на пресконференцията Томислав Дончев. „Само силният може да признава грешките си. Ръстът на икономиката беше по-нисък, отколкото гражданите искаха. Доходите на мнозина граждани бяха по-ниски. Допуснахме и кадрови грешки. Дали това е дефект на младостта – е друг въпрос. Доказахме, че можем да носим отговорност. Платихме не само собствената си сметка, но и сметката на другите”, добави Дончев.

По думите му за България няма друг път, освен европейския, и това не е клише.

„Ще предложим пътя на истината и пътя на разума. Няма да участваме в предизборното надмятане. Няма да обещаваме, ще споделим намеренията си във всички конкретни сфери, начина, по който ще превърнем България в по-добро място за живеене”, посочи още той.

„Гордеем се с всичко, което постигнахме до момента. Успяхме да запушим не една пробойна, от която изтичаха публични средства”, каза още Томислав Дончев.

„Само растящата икономика може да осигури доходи и заетост. Основният въпрос не е какво, а как. На първо място считаме, че всички административни срокове могат да бъдат редуцирани поне наполовина. Друга теза, която имаме намерение да предложим, е че всички регулативни режими, регистрационни, могат да бъдат намалени”, заяви Дончев.

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес