Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Борисов пак на газова инспекция: Петкова докладва, джипът друса, камион иска предимство (ВИДЕО)

30 юли 2020, 11:16 часа • 6641 прочитания

Стараем се да пазим всички. С такова мото енергийният министър Теменужка Петкова повтори за пореден път параметрите на поредния нов газов проект (интерконектора с Гърция) пред премиера Бойко Борисов – в прословутата му вече "джипка". Припомняме, че вчера премиерът поиска да не се използва названието "Балкански поток" за идващия в България "Турски поток", а "българска газопреносна мрежа".

А то гледай каква хубава почва, какъв чернозем, възкликна Борисов. И на предложение на Петкова да се отиде към път с асфалт, който бил наблизо, отговорът беше: „Аз така съм си свикнал да си карам от Загоре”, докато енергийният министър буквално се друсаше на задната седалка. В един момент все пак двамата стигнаха до път с предимство, но не можаха да влязат веднага, а камион изсвири с клаксон, за да не влиза Борисов без предимство в по-главния път.

"Оттук ще дойде свободата, ще дойде независимостта – държавата България изгражда своята газопреносна магистрала", каза още Борисов.

В коментарите под живото излъчване обаче, за разлика от месец-два по-рано например, е пълно с коментари с искане за оставка.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес