Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Борисов: Аз станах кмет, когато се опълчих срещу Вълка (ВИДЕО)

14 август 2024, 11:39 часа • 921 прочитания

Аз станах кмет, когато се опълчих срещу него. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред медиите в парламента във връзка с претърсванията в офисите на Румен Гайтански - Вълка. 

Припомняме, че прокурори, служители на Комисията за противодействие на корупцията и полицаи претърсват офисите във връзка с разследването на кредит, отпуснат на фирма на Гайтански от Българската банка за развитие (ББР).

 "Какво става сега, просто не знам. Каквото знаете вие, знам и аз", каза лидерът на ГЕРБ.

Ползва ли се прокуратурата за политически поръчки?

На въпрос дали прокуратурата изпълнява политически поръчки, Броисов каза, че вече четвърта година хаосът продължава без правителства и кой, каквото и да направи в МВР, прокуратурата и следствието - може веднага да бъде обявен, че е политическа поръчка.

"Сега отново сме в избори, когато излизаме ваканция парламентът или когато излизаме в предизборна кампания, в България може би трябва да излизат всички във ваканция и прокурори, и съдии, за да чакат, за да не ги обвинят в политическа поръчка", смята Борисов. ОЩЕ: Заради кредит от ББР: Претърсват имоти на Румен Гайтански - Вълка

Европрокуратурата и Чирен

Бойко Борисов коментира акцията на Европейската прокуратура в "Булгартрансгаз" заради проекта за разширяване на Чирен. Той посочи, че не е запознат с темата, но изрази надежда дано да не са направили нещо, което да компрометира процеса. 

"Мога да говоря само колко е важно разширяването на Чирен. В последните 4 години нямаме никаква касация по този въпрос, за да ви отговоря. Когато купувах 20-те % от Александрополис от пристанището, пряко беше свързано, че когато идват корабите и се разтоварват, те не могат да останат по тръбите, а трябва да има къде да бъдат съхранени. Тогава беше около 500 млн. кубика Чирен, а ни трябваха поне 1100 - 1200 кубика", каза Борисов. ОЩЕ: Енергийният министър спира договора за разширението на "Чирен" до приключване на проверката

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес