Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Божидар Божанов: Ще приемем втория мандат, ако се изпълни законодателната ни програма

15 юли 2024, 19:12 часа • 827 прочитания

Това, което казахме на президента Радев днес е нашият конкретен план, който включва първа стъпка - опит да прокараме декларация на Народното събрание с 160 гласа, с която всички участници в нея да се ангажират с една законодателна програма, свързана с борба с корупцията и съдебната реформа. Тръгнахме в тази посока, защото смятаме, че политическата криза, в която се намираме, в нейната основа, е липсата на реформи в тях". Това заяви Божидар Божанов, заместник-председател на парламентарната група на "Продължаваме промяната-Демократична България" в "Още от деня" по БНТ.

Още: Депутатите на Пеевски са "против" антикорупционната декларация на ПП-ДБ

По думите му успешното гласуване на всички тези промени е предусловия за започване на разговори за правителство. "Политическата ситуация, в която се намираме, ние не можем да кажем: каквото било, било, ние ще си правим правителство", допълни Божанов.

Още: ПП-ДБ поиска време от президента преди да връчи втория мандат

Той обясни, че условието на ПП-ДБ е да опитат, след като минат тези закони, да се направят реални усилия за съставяне на правителство. "Предусловието да поискаме мандата е тази законодателна програма да бъде изпълнена в цялост. Антикорупционната комисия да бъде назначена. Ще приемем втория мандат, когато всички тези закони минат на второ четене", обясни Божанов.

Още: БСП не хареса идеята на ПП-ДБ за антикорупционна декларация

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес