Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Божанков няма да остави агресията на "Възраждане" без реакция (ВИДЕО)

08 август 2024, 15:18 часа • 884 прочитания

Няма да оставим това без реакция. Естествено, че "Възраждане" няма да постигнат целта си, да изплашат, да притиснат или да забранят на някой да говори. Това каза депутатът от ПП-ДБ Явор Божанков пред медиите в парламента. 

По-рано през деня той публикува видео с напрежение между него и депутатът на Костадинов Коста Стоянов, в което се вижда как депутатът от "Възраждане" го блъска. 

Каква може да е причината?

Той свърза случилото се днес с приетия вчера законопроект, който забранява джендър пропагандата в училище. Според него целта на този законопроект е да насажда омраза в обществото. ОЩЕ: Депутатите пак гонят джендъри: Приеха закон от Путинова Русия за цензура на ЛГБТИ (СНИМКИ)

"Недопустимо е физическо насилие за една държавна институция. Каквито и да са позициите на даден народен представител, както и да гласува по дадени законопроекти, никой няма право да упражнява физическа агресия срещу свой колега. Ако това може да се случи на народен представител, то може да се случи на всеки български гражданин и всичко, което се случва тук, може да се пренесе в обществото. Качих това видео, за да видят и другите хора, широката общественост, какви точно са "Възраждане", каза Божанков. 

"Възраждане" заплашвали ПП-ДБ с Белене

Божанков се оплака още, че колегите му от "Възраждане" проявявали агресия към цялата парламентарна група на ПП-ДБ, тъй като са в един коридор. "Към всеки от нашата парламентарна група редовно казват: "Ще отидеш в Белене". Те казват: "Ще отидете в Белене, ще чукате камъни там", обясни Божанков. ОЩЕ: Депутат на Костадинов за малко да се сбие с Явор Божанков (ВИДЕО)

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес