Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

БОЕЦ даде Николай Марков от "Величие" на ДАНС за шпионаж в полза на Русия

12 юни 2024, 15:16 часа
Реклама

Гражданско движение "БОЕЦ" внесе до Държавна агенция "Национална сигурност" (ДАНС) сигнал за действия на "представящия се за полковник" Николай Марков, който е бивш служител на НСО и бе избран за депутат от партия "Величие", съобщиха от движението.

Сигналът е за шпионаж в полза на Русия. Повод за реакцията на сдружението е публикация на Марков в социалните мрежи преди година, в която пише, че всеки ден получава "по разузнавателни канали десетки клипове за износ на всякакви оръжия за Украйна". Actualno.com вече публикува материал по темата: Предателство, шпионаж или не идва от "Величие": Въпроси за подполковник Николай Марков 

"Изпращам ги по засекретен канал директно в Москва, за сведение и разпореждане. Моята работа си я върша, както виждате, нищо не ме спира", уточнява Марков.

Именно това е притеснило БОЕЦ и затова от сдружението искат от ДАНС "задълбочена и всеобхватна проверка на представените данни и информация за шпионаж в полза на Русия", както и "да се предприемат незабавни действия.

От сдружението припомнят, че Марков е избран за депутат и след встъпване в длъжност ще разполага с достъп до класифицирана информация, включително и до доклади и информация на българските разузнавателни служби и на Българската армия". Още: НАП проверява за измами фирмите на благодетеля на "Величие" Ивелин Михайлов

"БОЕЦ" изисква ДАНС да провери дали "Величие", на която Марков е един от лидерите, е свързана с дейност в полза на Русия, и/или с някакви икономически, финансови и други престъпления от общ характер. 

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес