Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Без дебати: Гласуваха оставката на ключов депутат от ДПС (СНИМКИ)

26 юни 2024, 09:15 часа

Без дебати и с пълно единодушие народните представители подкрепиха оставката на депутатът от ДПС Филиз Хюсменова.

Реклама

Решението бе подкрепено с 212 гласа "ЗА", без против и въздържали се. Малко по-късно от партията обявиха, че депутатът Байрам Байрам става зам.-председател на парламентарната група.

Припомняме, че ключовият кадър на ДПС подаде оставка като депутат и съобщи решението си в социалните мрежи на ДПС-Варна. Решението си тя обоснова с резултата от изборите във Варна. "Всяко начало има своя край и е много добре, когато краят може да бъде съзнателно избран", написа Хюсменова.

"ДПС във Варненска област беше силата, дала живот и вдъхновение на първите, тръгнали организирано и легитимно да защитават правата си, начело с Почетния ни председател д-р Ахмед Доган. То беше пример за подражание на други организации. Благодаря ви, че в нелекото време на настоящото ни политическото битие, отново бяхме заедно и получих вашата подкрепа като водач на листата за Народно събрание! Опитахме се да върнем ентусиазма, зрелостта и мъдростта в политиката на нашето ниво. Резултатите не са това, което ни се искаше и очаквахме, въпреки че работихме здраво в екип, с вяра за промяна и заедност", написа тя.

Още: Трусът в ДПС: Слух за милионен дълг на Доган и неочакван нов председател 

Снимка: БГНЕС

В началото на заседанието председателят на Народното събрание Рая Назарян съобщи, че служебният премиер е разрешил участието на наши военни кораби и военнослужещи в операция на противоминната военноморска група в Черно море.

Със заповед на министъра на отбраната е разрешено преминаването през въздушното пространство и пребиваването на наша територия на съюзнически военни сили и средства.

Иначе на заседанието си днес още парламентът трябваше да изслуша служебния министър-председател Димитър Главчев относно уволнения и назначения в ДАНС, ДАТО и ДАР, но се оказа, че премиерът не се появи в зала.

По предложение на парламентарната група на ПП-ДБ предстои да бъде изслушан и председателят на ДАНС Пламен Тончев относно постъпили жалби, подадени срещу членове на Обществения съвет за изграждане на Национална детска болница и срещу екипа на Фондация „Даная", от „Търговска лига - глобален аптечен център" АД във връзка с отложеното им инвестиционно намерение за създаване на многопрофилна болница „Мама и аз".

Още: ПП-ДБ с десет пъти повече непризнати гласове от ДПС в машинното гласуване (СНИМКИ)

Ивайло Илиев
Ивайло Илиев Отговорен редактор
Новините днес