Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Бареков иска да провери има ли заложници в сарая на Доган в "Бояна" (ВИДЕО)

30 август 2024, 11:06 часа • 3434 прочитания

Сагата около сараите на Ахмед Доган продължава с пълна сила. Втори ден негови поддръжници се събраха пред дома му в кв. "Бояна". Те носят български знамена, в района и има и засилено полицейско присъствие. 

Полицията не допуска хора до имота

На място е и журналистът Николай Бареков, който направи опит да влезе в сарая, но полицията не го допусна.  

"Нека да влезем вътре да проверим. Вътре може да има заложници. Искаме само да проверите", каза Бареков, опитвайки се да преговаря с полицаите. 

Междувременно той е "разтревожен" и за архива на почетния председател на движението. Според него утре този архив може да изчезне и ще се окаже, че партията никога не е била създавана. 

Той отбеляза също, че звънецът на сарая е изключен. Някой пък от протестиращите се провикна, че вътре в имота има фазани. ОЩЕ: Доган още не е казал нищо за сараите си: Потвърждение от протестиращите от ДПС

Как започна всичко?

Казусът със сараите на Доган възникна след като вчера бившият транспортен министър от кабинета "Орешарски" Данаил Папазов поиска Доган да напусне имотите в столичния квартал "Бояна" и край Росенец.

Снощи депутатите от ДПС-Доган алармираха, че група младежи е нахлула в резиденция „Бояна“ и е изгонила служителите на сградата. Депутатите определиха това като самоуправство, като се обърнаха още снощи към премиера, президента, ДАНС и правоохранителните органи с искане да се осигури правото на обитателя на този дом Ахмед Доган.

Сигурността на Доган

Днес МВР съобщи, че се е отзовало на два сигнала, в които се посочва, че сигурността на Доган е застрашена. Те били подадени от адреси в столичния квартал „Бояна“ и от парк „Росенец“, а техни автори са активисти на ДПС. ОЩЕ: МВР е получило сигнали, че сигурността на Доган е застрашена

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес