Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Акция срещу актива на ДПС": Хората на Доган се оплакаха от натиск, репресии и психоза (ВИДЕО)

20 септември 2024, 11:35 часа • 694 прочитания

Свидетели сме на акция срещу актива на ДПС. Това каза депутатът от ДПС Тимур Халилов по време на брифинг в парламента.

Той обвърза това с вчерашното гласуване на оставката на личната бухалка на Делян Пеевски председателя на КОНПИ Антон Славчев. ОЩЕ: Асен Василев: ГЕРБ и БСП оставиха бухалката в ръцете на Пеевски (ВИДЕО)

Какво е станало?

Халилов обясни, че след като вчера е бил задържан председателя на Общинския предизборен щаб на ДПС в Кърждали - Ахмед Моллахасан, който заяви категорична позиция срещу натиска и репресиите, днес се извършва обиск в община Минерални бани и в дома на дългогодиешния кмет на общината Мюмюн Искендер.

"Многократно привличаме вниманието на обществеността върху безпрецедентния натиск и репресии върху членове и симпатизанти на ДПС, подкрепящи лидера на движението почетния председател д-р Ахмед Доган", обясни Халилов.

Според него държавните институции се изплозват с цел всяване на страх и психоза в обществото. "За съжаление сигналите, коитополучаваме от страна през последните седмици се увеличават неимоверно и  се опасяваме, че това е натиск и репресия за въздействие върху предизборната кампания", каза Халилов. 

Партньорите ни в ЕС и НАТО са уведомени

От своя страна един от председателите на ДПС Джевдет Чакъров заяви, че върховенството на закона е задължение на всеки един гражданин, но въпросът е защо сега се правят тези неща. 

"За пореден път се обръщаме към дипломатическия корпус на представителите на страните-членки на ЕС и НАТО. Не е нормално в предизборна ситуация да се извършват подобни репресии. Това не е допустимо за страна-членка на ЕС и НАТО", добави още Чакъров. ОЩЕ: Доган след заседанието в централата: Дайте ми време да се адаптирам

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес