Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Адв. Хаджигенов пита Радев: Има ли “Лукойл“ в Конституцията? Що за малоумие е това?

10 август 2023, 14:54 часа • 11251 прочитания

“Ние идваме“ с остра реакция на питането на президента Румен Радев до Конституционния съд дали отнемането на концесията на нефтения терминал “Росенец“ от “Лукойл“ противоречи на Конситуцията. Ето какво каза в седмичното обзорно предаване на Actualno.comОтговорите със Спасиана Кирилова” адв. Николай Хаджигенов:

Още: "Ние идваме!": Печалбите от "Лукойл" купуват ракети на Путин, а Радев се държи като негов агент

„Аз специално искам да питам Радев и най-вече съветниците му юристи: “А, бе верно ли “Лукойл“ го има в Конституцията? Или Съветския съюз е в Конституцията, или Кремъл? Що за малоумие е това?“ Президентът няма основание за такова питане. Аз принципно стоя далеч от всякакви теории на конспирацията, Решетников или не знам си какво си. Всички тия неща ги оставям настрани. Ето, гледайте. Вижте какво се случва сега с концесията за “Росенец“. Трябва ли ви Решетников? Не, не ви трябва Решетников. Поглеждаме към президентството и там виждаме сърп и чук. Или Съветски съюз, или каквото искате. Или просто виждаме корупция. Гадая го в момента, защото нямам точна информация, но е едно от двете, а те между другото са неразривно свързани. Защото няма смислена политическа, правна или каквато и да било друга причина президентът да възразява срещу “Росенец“, нефтеното пристанище.

Другите политически сили не реагираха. 49-ото Народно събрание е жалка картинка“.

Още: Радев опитва да спре връщането на "Росенец" на държавата

Какво очаквате да се случи след вашата реакция? Ще правите ли протести?

“На нас ни стиска. Очевидно можем да направим протести. Но това, което аз не се уморявам да повтарям от 2020 г., ако не и преди това, че протестът е вид оръжие. Точно както правото е оръжие или може да бъде оръжие. То трябва да бъде използвано по предназначение. Не за всяко нещо давай, ще скачаме и протести. С протест президентът няма как да се свали, това е очевидно. Достатъчно протести се направиха срещу президента от последните избори, за да е ясна позицията на хората. Няма как да го свалим с протести, това не е достатъчно смислено. Може би ако блокираме цялата държава, както направихме 2020 г., може би тогава ще го свалим с протести.“

Още: Илиян Василев: Прекратяването на концесията на "Росенец" поставя мина в полето на кабинета

Спасиана Кирилова
Спасиана Кирилова Отговорен редактор
Новините днес