Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Най-малко 44 коли са пострадали от падналите дървета в Пловдив

28 март 2023, 17:04 часа • 1964 прочитания

Паднали дървета и клони върху автомобили и пътното платно, висящи ламарини, неукрепени билбордове и информационни табели - това са само част от подадените сигнали, по които екипите на Пожарната и община Пловдив работят вече 24 часа.

Над 100 км/ч достигат поривите на вятъра в Пловдив. От началото на бурята вчера около 17:00 часа до момента в „Градини и паркове“ са постъпили над 90 сигнала за паднали дървета и клони.

До обяд сигналите за смачкани от паднали дървета автомобили бяха 44 във всички райони на града, предаде БНР.

През последните часове е съобщено за паднали дървета върху велоалея на бул. „Санкт Петербург“, пред входа на ДГ „Перуника“, на детска площадка на бул. „Никола Вапцаров“ 117, върху пътното платно на ул. „Стефан Стамболов“ 75.

ОЩЕ: Паднала изолация на блок, изтръгнати дървета и затиснати коли след буря в Пловдив

В „Организация и контрол на транспорта“ са получени 15 сигнала за паднали от вятъра табели и пътни знаци, прекъснато улично осветление. „Реагираме възможно най-бързо. Поради опасност от падане се наложи да демонтираме 3 светофарни секции. Ще ги възстановим веднага след утихване на вятъра“, информира директорът Георги Стоилов.

Тази сутрин около 8 часа бе спряно движението на влаковете между Централна гара - Пловдив и Филипово заради паднали дървета върху контактната мрежа. Движението бе възстановено малко преди 14:30 часа. По данни на метеоролозите силният вятър ще продължи и утре. Възможни са временни затишия, но и внезапни силни пориви.

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес