Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Предизборната кампания се вихри - милион за пеещ фонтан в Плевен

06 април 2015, 13:49 часа • 6429 прочитания

Искам да зарадвам кмета на Плевен проф. Димитър Стойков, че може да разчита на допълнителни 1 млн. лв., за да довърши втората част от проекта за градска среда. С тях градът ще има красива водна каскада и пеещ фонтан. Има обаче едно единствено условие – да сключите договор с изпълнител и до края на годината да го реализирате. Това заяви регионалният министър Лиляна Павлова по време на церемонията по официалното откриване на реализирания проект за градска среда на Плевен, съобщиха от МРРБ.

 

По новата Оперативна програма "Региони в растеж" 2014-2020 Плевен има резервиран бюджет от 60 млн. лв., с които може да се доразвие настоящия проект и да се обновят и кварталите на града, така че да станат по-привлекателно място за хората. "По Националната програма за енергийно обновяване на домовете блоковете също могат да станат освен по-топли и по-красиви", напомни министър Павлова.

"Призовавам плевенчани и гостите на града да пазят придобивката, за да й се радват по-дълго време. В периода 2007-2013 г. инвестирахме над 300 млн. лв. в големите градове за преобразяване на градската им среда. Над 80 български града вече изглеждат така", не пропусна да се похвали регионалният министър.

Павлова говори по въпроса при откриването на първата част на проекта за градска среда в Плевен. Тя, заедно с председателя на 43-тото Народно събрание Цецка Цачева, вицепремиера по еврофондовете Томислав Дончев и кмета на града проф. Стойков прерязаха лентата на обновената градска среда. Проектът е на стойност 5 млн. лв.

Снимка: Архив

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес