Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Една година от смъртта на 6-годишния Петьо, загинал в катастрофа в Панагюрище

14 април 2016, 08:29 часа • 1977 прочитания

Днес се навършва се една година от катастрофата в Панагюрище, при която загина шестгодишният Петьо Гевечанов.  Детето беше ударено от джип на 14 април 2015 г., докато пресичал с велосипеда си пътното платно.  Шофьорът – бизнесменът Цветан Пъков, е карал с 80 километра в час в населеното място.

Пъков беше осъден на четири години затвор и лишаване от правото да шофира за срок от седем години.

Родителите на детето Петър и Десислава Гевечанови казаха пред bTV, че за тях присъдата не е справедлива: "Четири години за убийство на дете е нищо. 30 години поне затвор трябва, за да може другите да се стреснат да не се случват такива неща."

Според майката на Петьо нищо не се е променило: "Развитие и подобрение в законите няма и аз имам чувството че управляващите спят и са абдикирали от в държавата. Законодателната система има нужда от голяма промяна, особено за такива джигити по пътищата."

Въпреки обещанието на общината на мястото на катастрофата не е поставен "легнал полицай".

Всеки ден ни е страх, никой не предприема никакви мерки, споделиха още родителите. 

"Нещо трябва да се случи и аз не зная от какво ще се стреснат тези политици , дали протести, не зная. Не зная какво трябва да се случи. Всичко се забрави. Тук играят още 15-16 деца от квартала, които не са застраховани. Общината трябва да предприеме нещо", допълни още майката на загиналия Петьо.

 

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес