Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Несебър ще си има нов фестивал

13 януари 2015, 10:44 часа

Тази година Несебър ще привлече туристи не само с красивите си плажове и приятната атмосфера. В богатата лятна културната програма на града ще бъде включен още един фестивал, а именно - I Международен фестивал „НЕСЕБЪР - ОСТРОВ НА ИЗКУСТВАТА”. Това ще е негово първо издание, а очакванията са събитието да предизвика голям интерес, съобщават от общината.

Реклама

I Международен фестивал “НЕСЕБЪР - ОСТРОВ НА ИЗКУСТВАТА ”, ще се проведе с участието на ансамбли, творчески колективи, хорове, формации, студия и изпълнители от България и други страни. Във фестивала могат да участват деца и младежи от цял свят, а всички те имат възможността да покажат качествата и таланта си. Организатори на конкурса са Община Несебър и Общински детски комплекс – Несебър, а самото провеждане се предвижда да е ежегодно от 2 до 7 юли в гр. Несебър.

Хилядолетният град отдавна се е превърнал в център на множество фестивали, форуми, конкурси и др., които събират хиляди деца и гости от цял свят. Ето и някои от вече утвърдените мероприятия, някои от които предизвикват голям чуждестранен интерес: Международен детски фeстивал „Слънце, радост красота”, Международен арт фестивал „Съзвездия в Несебър”, Международен гимнастически фестивал „Несебър”, Международен конкурс „Аз обичам Черно море”, Национален фестивал на сватбения туризъм „Любов и вино в Несебър” и др.

Несебър, град на Световното културно наследство, отново ще стане една голяма сцена на изкуствата. Срещата на история и изкуство ще вдъхнови и озари много нови таланти, ще създаде една особена атмосфера от срещата на различни култури, традиции и религии. Това от своя страна, ще привлече нови гости на Несебър, който по всички данни и икономически показатели, е най-развитата в туристическо отношение община в България и посреща ежегодно най-голям брой туристи.

С всички фестивали и събития, които се провеждат целогодишно на територията на морската община, я превръщат в една четирисезонна дестинация за почивка и туризъм, която всеки трябва да посети, за да се запознае с природните ѝ забележителности, богато културното наследство и хилядолетна история.

 

Деница Райкова
Деница Райкова Отговорен редактор
Новините днес