Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Софийски солисти" и арфистката Сузана Клинчарова представят "Метаморфози"

29 май 2024, 12:30 часа
Реклама

На 31 май в прекрасната атмосфера на залата на Военния клуб, Камерният ансамбъл "Софийски солисти" с диригент Константин Добройков ще ни поднесат един необичаен концерт.

Съвместно с именитата ни арфистка Сузана Клинчарова, която пристига от Париж за 50-годишнината от стъпването си на професионална сцена, ще ни потопи във "Феерията" на Марсел Турние - една от емблематичните ѝ солистични пиеси.

Снимка: Софийски музикални седмици

Заедно с флейтиста Георги Спасов и виолончелиста Димитър Тенчев тя ще участва и в трио-концерта на Александър Кандов, с който пък ще отбележим неговия 75-годишен юбилей. На толкова вече стана и доскорошният и дългогодишен ръководител на "Солистите" Пламен Джуров, който ще представи обогатена версия на Кончерто гросо №2 "Метаморфози". Чест е за фестивала Софийски музикални седмици, чийто медиен партньор е Actualno.com, да изтъкнат по достойнство големите му заслуги към българската музикална култура и в частност за съхраняването на фестивала.

А накрая ще прозвучат и "Картините" на доайена на композиторската ни школа Васил Казанджиев, празнуващ 90 години през септември и основател на камерния ансамбъл.

Билети онлайн или на място.

Още: Международният фестивал "Софийски музикални седмици" с 55-о издание от 23 май до 1 октомври

Събитие от Общински културен институт Дом на културата Красно село и МФ "Софийски музикални седмици". Фестивалът е част от Календара на културните събития на Столична община през 2024 г. Фестивалът е носител на лейбъла за качество "Европа за фестивалите, фестивалите за Европа" на Европейската фестивална асоциация. Съорганизатори на събитието са Столична община, Министерство на културата, Софийска филхармония.

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес