Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Следващия път уцелете Тръмп": Tenacious D прекрати турнето си заради неуместен коментар (ВИДЕО)

17 юли 2024, 10:50 часа • 944 прочитания

Комедийният рок дует Tenacious D на актьорите Джак Блек и Кайл Гас, отмени остатъка от турнето си след изказването на Гас от сцената за нападението срещу бившия президент на САЩ и настоящ кандидат-президент Доналд Тръмп, предаде Асошиейтед прес.

В неделя (14 юли), по време на концерт в Сидни, Австралия, Гас получи торта за рождения си ден и беше помолен от Блек да си пожелае нещо. Гас отговори: "Следващия път уцелете Тръмп". Това бе очевидна препратка към стрелбата ден по-рано на митинг, при която куршум прониза дясното ухо на Тръмп. Видеозапис с изказването Гас беше широко разпространен в социалните мрежи.

Още: 50 Cent възпя Доналд Тръмп и издигна негов колаж (ВИДЕО)

Прекратяване на турнето

"Бях шокиран от това, което беше казано по време на шоуто в неделя. Никога не бих одобрил речта на омразата и не бих насърчил политическото насилие под каквато и да е форма", каза Блек в изявление в Instagram. "След дълги размишления реших, че не е уместно да продължавам турнето на Tenacious D и всички бъдещи творчески планове са спрени. Благодарен съм на феновете за тяхната подкрепа и разбиране."

Още: Байдън призна - не е трябвало да казва "време е да поставим Тръмп на прицел" (ВИДЕО)

След изявлението на Блек, Гас се извини в Instagram. "Репликата, която импровизирах в неделя вечер в Сидни, беше крайно неуместна, опасна и ужасна грешка", написа той във вторник. "Не одобрявам насилието в какъвто и да е вид, под каквато и да е форма, срещу когото и да е. Това, което се случи, беше трагедия и аз невероятно съжалявам за липса ми на преценка".

Групата наскоро представи концерти в САЩ и Европа. Турнето им Spicy Meatball Tour трябваше да продължи в повечето големи градове в Австралия и Нова Зеландия този месец, преди да се завърне в САЩ за няколко дати през октомври, пише БТА.

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес