Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Queens of the Stone Age отмениха всички концерти за 2024 г. заради здравето на вокалиста

27 август 2024, 09:14 часа • 553 прочитания

На 23 август от Queens of the Stone Age обявиха в X, че отменят всички свои концерти през 2024 г. Изпълнителите на "No One Knows" уточниха, че причината е, че Джош Хом трябва да получи "необходима медицинска помощ".

"QOTSA (Queens of the Stone Age) със съжаление съобщават за отмяната или отлагането на всички оставащи концерти през 2024 г. На Джош не му беше даден друг избор, освен да даде приоритет на здравето си и да получи необходими медицински грижи до края на годината", написаха от групата.

Съобщението идва малко повече от месец, след като на формацията се наложи да отмени датите от европейското си турне, за да може 51-годишният лидер на групата да се подложи на спешна операция "незабавно", съобщи "People". Тогава Queens of the Stone Age обявиха в социалните мрежи, че се налага да отменят осем концерта. "Queens са покрусени, че не сме в състояние да свирим за вас. Извиняваме се за всяко неудобство и споделяме вашето разочарование и огорчение", написаха те под публикацията.

Още: Британската група Oasis се събира? (ВИДЕО)

В допълнение от бандата споделиха бележка, в която се казва: "QOTSA със съжаление съобщават, че Джош Хом трябва незабавно да се върне в САЩ за спешна операция. Бяха положени всички усилия, за да продължим напред и да свирим за вас, но вече не е възможно го направим".

"Притежателите на билети за фестивали трябва да посетят уебсайта на конкретния фестивал за актуална информация. С притежателите на билети за индивидуални концерти ще се свържат директно от мястото на закупуване с допълнителна информация", добави още групата.

Коварната диагноза на Джош Хом

Снимка: Getty Images

През юни 2023 г. в интервю Хом разкри, че е бил диагностициран с рак преди една година, но не пожела да уточнява твърде много, освен че е имал успешна операция за отстраняването му. "Никога не казвам, че не може да стане по-лошо. Никога не казвам това и не бих посъветвал никого да го прави. Но казвам, че може да се подобри", сподели той тогава.

"Ракът е просто черешката на един интересен период, разбирате ли? Изключително съм благодарен, че ще се справя с това и ще погледна назад като към нещо, което се е издънило - но ще ме е направило по-добър. Това ме устройва. Има много неща, които искам да направя. И има много хора, с които искам да направя тези неща", добави тогава той, цитиран от БГНЕС.

Още: Обявиха кои звезди ще пеят на музикалните награди на MTV (ВИДЕО)

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес