Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Дъщерята на Денис Ризов и Наталия Симеонова издаде албум с групата си Mostly Harmless (ВИДЕО)

09 септември 2024, 11:16 часа • 1022 прочитания

Новият албум на софийската група Mostly Harmless, в която вокал е дъщерята на Денис Ризов и Наталия Симеонова - Виктория, озаглавен "Накъде?", излезе на 30-и август и се състои от 9 оригинални парчета. Албумът представлява следващата стъпка в творческото развитие на групата, основана през 2015 година.

В "Накъде?" се усеща вдъхновението от разнообразните музикални бекграунди на петимата членове на групата: Виолета Ангелова (пиано), Виктория Ризов (вокали), Калина Андреева (бас китара), Божко Божков (китара) и Неди Миладинов (барабани). Жанровите влияния в албума обхващат поп, рок, джаз и етно, а композициите са на всички членове на групата, като включват и две народни песни в съвременни аранжименти. Текстовете разглеждат теми, свързани с търсенето на себе си и отношенията с другите.

Още: Ето как изглежда красивата дъщеря на Наталия Симеонова (СНИМКИ)

Още за новия албум

Продукцията на всички аудио и визуални елементи от албума е реализирана изцяло от членовете на групата, което е гордост за тях и подчертава индивидуалността на проекта. Записите са осъществени през 2023 и 2024 година в столичното студио ATLAS RECORDINGS. "Накъде?" е записан и миксиран от Божко Божков, мастериран от Неди Миладинов, а обложката на албума е дело на Виолета Ангелова.

Членовете на групата имат опит не само в Mostly Harmless, но и като част различни музикални формации. Калина и Виктория са в женския народен Хор Нуша, докато Божко и Неди свирят в софийската метъл група Rejuvenation. Калина Андреева също има солов проект и е активна в множество джаз формации.

Още: ALI, Цар Плъх, heptagram и Woomb: В разговор за независимата музика и има ли тя почва у нас

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес