Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Авичи може и да се е самоубил

27 април 2018, 12:34 часа

Смъртта на 28 годишния световно известен диджей Авичи е възможно и да е самоубийство. Това намекна семейството на музиканта, който беше намерен мъртъв на 20-ти април в Маскат, където бе на почивка с приятели. Роднините на автора на "Wake Me Up" пуснаха отворено писмо, в което пишат, че Авичи "не е можел да понесе повече" и "че е търсил мир със себе си", предадоха световните агенции. 

Реклама

„Той наистина се е борил с мисли за смисъла на живота и за щастието. Но не успя да понесе повече. Той искаше да намери покой”, казват от семейството.

Говорителят на артиста обаче отказа да потвърди дали той наистина се е самоубил. Полицията в Оман съобщи до този момент единствено, че няма извършено престъпление допълвайки, че семейството е поискало причината за смъртта да не се разгласява.

Авичи от години страдаше от проблеми със здравето включително и панкреатит. „Тим не беше създаден за тази бизнес машина, това той откри за себе си. Той беше чувствителен мъж, който обичаше феновете си, но избягваше светлината на прожекторите”, казва още в писмото неговото семейство.

През 2016-та година диджеят шокира феновете си като обяви, че се отказва от концертите на живо и иска да напусне живота на високо платен музикант.

„Когато той спря с турнетата искаше да намери баланса в живота – да бъде щастлив и да може да прави това, което най-много обича - музиката”, пише още в писмото на роднините.

„Нашият обичан Тим беше търсач, деликатната му артистична душа търсеше отговори на екзистенциални въпроси”, казват от семейството му и допълват „Един преуспял перфекционист, който пътуваше и работеше здраво на място с огромен стрес”. 

Райко Павлов
Райко Павлов Отговорен редактор
Новините днес