Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Opel Astra TCR чака клиенти за пистовите шампионати

16 октомври 2015, 09:20 часа • 16191 прочитания

Първите автомобили ще бъдат доставени на избрани клиентски отбори в края на месец февруари 2016 г., а цената на напълно готов състезателен автомобил е 95 000 евро (без ДДС).

Opel използва всички предимства и възможности на представянето на международната пистова състезателна серия за туристически автомобили TCR (Touring Car Racing) на пистата Жул Ташени в Meте, Белгия, за да покажат за първи път официално своя състезателен болид за клиентски отбори.

Автомобилът разчита на високоефективен 2,0-литров турбодвигател, който ще развива максимална мощност 330 к.с. и максимален въртящ момент 420 Нм, което осигурява повече от достатъчна тяга на автомобила със собствено тегло от 1200 килограма. Цялата тази мощ се предава на колелата на предния мост чрез 6-степенна секвенциална състезателна трансмисия с планки за превключване на волана. Сцеплението между силовия тракт и задвижването се осъществява от двудисков съединител с фрикционни елементи от синтерован метал, а за стабилността при преминаване на по-ниска предавка се грижи автоматизираната система за двойно амбрииране. Състезателният автомобил спира с помощта на дискове с диаметър 378 мм и 6-бутални спирачни апарати на предния мост, съчетани с 265-милиметрови дискове и 2-бутални апарати на задните колела.

 

Автомобилът се предлага още отсега фабрично с елементи, които Международната автомобилна федерация FIA ще обяви за задължителни чак през сезон 2017 – като например обезопасеният 100-литров горивен резервоар.

Новият TCR осигурява на марката Opel перфектната платформа за популяризация на нейния нов масов модел в конкурентна състезателна среда на всички пазари, където се провеждат надпревари от серията. Многобройните национални шампионати, които разбира се включват новата серия състезания TCR в Германия (ADAC TCR), които ще бъдат провеждани под цялостния надзор на дългогодишните партньори на Opel от Германския обединен автомобилен клуб ADAC и Европейския шампионат са идеално поле за изява на марката Opel и нейните клиентски отбори.

Пламен Георгиев
Пламен Георгиев Отговорен редактор
Новините днес