Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Без изненади: Ред Бул окупира върха в спринта в Австрия (ВИДЕО)

01 юли 2023, 20:03 часа

Отборът на Ред Бул доминира в спринта за Гран при на Австрия и окупира първите две позиции чрез своите пилоти Макс Верстапен и Серхио Перес. Двукратният световен шампион от Формула 1 спечели надпреварата, докато неговият съотборник остана втори.

Реклама

Верстапен спечели спринта в Австрия

Състезанието бе съпроводено от обилен дъжд. Лошото време направи заключителните обиколки много атрактивни, тъй като част от пилотите избраха да спрат в бокса, за да преминат към гумите за мокро. Стартът също предложи зрелище - и в началото, и в края на колоната.

Макс Верстапен и Карлос Сайнц

Страхотният старт на Люис Хамилтън

На старта Серхио Перес атакува съотборника си и взе лидерството. Нидерландецът не се предаде и си върна първото място няколко завоя по-късно. Страхотен старт направи Люис Хамилтън, който от дъното на старта се придвижи до 13-то място още в първата обиколка.

Верстапен тръгва от полпозишън в неделя

Верстапен бързо натрупа аванс, а до края не допусна изненада. Перес завърши втори, а Сайнц беше най-близо до тях. С успеха Верстапен събра 203 точки и води със 70 пред Перес. Същинското състезание е в неделя, а Верстапен отново ще тръгне първи, след като спечели квалификацията.

ОЩЕ: Трагедия: 18-годишен пилот загина на пистата "Спа"

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес