Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Виолета Генчева: Моята цел е да стана за трети път европейска шампионка по сумо

14 юни 2014, 09:06 часа • 10745 прочитания

Спортен талант на "Еврофутбол" за 2013 г. и 2014 г. даде интервю, в което говори за бъдещите си планове и амбиции.

Генчева е за втора поредна година Спортен талант на "Еврофутбол". За последните месеци Вили спечели уважението на публиката с редица постижения: тя взе бронзов медал на Европейското първенство по самбо за жени до 20 години в категория до 60 кг. през април; получи специален приз от СК Левски по повод 100-годишнината на клуба, като една от изявените спортни личности на "сините" през месец май и не на последно място, успя да се класира пета на Балканиадата по джудо за девойки в Одрин в началото на юни.

Срещаме се с нея дни преди старта на Европейското първенство по сумо за жени до 20 г., което ще се проведе от 13 до 15.06.2014 г. в Самоков:

Здравей, представи се.

- Аз съм Виолета Генчева, тренирам джудо, самбо и сумо. На 20 г. съм, от София (бел. ред. Вили е от Дряново, но живее в столицата).

Освен това, ти си и Спортен талант на "Еврофутбол" при това за поредна година. Защо кандидатства?

- Както и първата година, кандидатствах, за да мога да отида на повече състезания. Надявам се да оправдая доверието ви!

Как се почувства, когато разбра, че си сред одобрените за втори път?

 - Чувството е невероятно, защото – първи път да те изберат, да кажем имаш и късмет, но вторият път вече наистина трябва да си сред най-добрите, което пък ти "вдига акциите" (смее се).

Каква е твоята мечта – да говорим за спортни и лични цели?

 - Като цяло аз нямам мечта, която да не е свързана със спорта. Но нещото, което наистина искам е да отида до Франция, никога не съм ходила - на почивка, а не на състезание. А спортната ми мечта е, разбира се, световни и олимпийски върхове!

Краткосрочната ти цел в спорта е...?

- Съвсем скоро ми предстоят Европейски и Световни първенства. Най-голямата ми цел е в сумото да затвърдя успехите си и да стана за трети пореден път европейска шампионка. На европейското по джудо също искам да се представя отлично и в самбото – дай Боже в тройката!

Стискаме палци! Кажи, как според теб ще се промени живота ти след една година, когато изтече програмата и как се промени миналата година, когато също бе наш Спортен талант?

- Първо, имам повече време и възможности за подготовка, което ми вдъхва самочувствие, че съм избрана. Второ – дава ми повече възможности за изява, като имам повече състезания и аз самата ставам по-добра. С това най-вече ми помогна "Еврофутбол". За тази година – надявам се още повече успехи!

Какво ще пожелаеш на другите Спортни таланти?

 - Надявам се да осъществят плана си за подготовка през тази година. Да следват мечтите си.

Адриана Димитрова
Адриана Димитрова Отговорен редактор
Новините днес