Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Тихомир Иванов ще скача на финал на висок скок в Париж!

07 август 2024, 13:04 часа • 2497 прочитания

Тихомир Иванов ще участва на финал на скок височина на Олимпийските игри в Париж. В третото си участие на най-големия спортен форум българинът не успя да преодолее квалификационната норма от 2.27 метра, но успешен опит на 2.24 му бе достатъчен да се нареди сред най-добрите 12. Финалът в дисциплината ще се проведе на 10 август, събота, от 20:00 часа българско време. 

Тихомир Иванов се класира за втори олимпийски финал в кариерата си

Българинът започна успешно на 2.15 метра, след което от втори опит преодоля летвата на 2.20 и 2.24. Височината от 2.27 обаче се оказа непостижима за Иванов днес, но той все пак успя да заеме последната 12-та позиция, за да продължи напред към втори олимпийски финал в кариерата си. Тихомир бе сред най-добрите на Игрите в Рио де Жанейро през 2016, където се класира на 10-то място. Личният рекорд на Тишо е от 2017 година, когато става световен шампион на университетските игри с 2.31 метра.

ГАЛЕРИЯ: Тихомир Иванов и скоковете, които го пратиха на финал в Париж!

Тихомир Иванов

Олимпийските шампиони на от Токио 2020 Джанмарко Тамбери и Мутаз Еса Баршим срещнаха известни проблеми в квалификацията. Италианецът Тамбери, който до преди няколко дни беше в болница, също не успя да се справи на 2.27. Баршим пък получи схващане на прасеца, докато се подготвяше за първия си опит на тази височина. Въпреки това и двамата намират място в топ 12.

Така Тихомир Иванов стана единственият ни представител в леката атлетика, който успя да се класира на финал в дисциплината си. По-рано през седмицата Мирела Демирева не сполучи с целта си да завоюва втори олимпийски медал, след като отпадна още в квалификациите на висок скок при жените.

Божидар Саръбоюков не успя да намери най-добрите си скокове и остана на 3 сантиметра от големия финал на скок дължина при дебюта си на олимпийската сцена. Вчера Пламена Миткова също приключи участието си във френската столица, след като резултат от 6.45 ѝ бе достатъчен само за 19-тото място.

ОЩЕ: На Игрите в Париж: Гъркиня изгоря с допинг

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес