Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Спортен талант на "Еврофутбол" взе злато в Белград

05 май 2014, 15:44 часа • 10526 прочитания

Десислава Георгиева – спортен талант на „Еврофутбол”, спечели златен и бронзов медал от завършилата в неделя (4 май) Международна регата в Белград.

Деси победи на скиф при девойките старша възстраст, като не остави никакво съмнение кой заслужава първото място. Втората в дисциплината – Юлиана Йосич от Сърбия, е на 7.40 сек зад Деси, а третата – Миа Дъркулец от Хърватия – на близо 27 секунди. Друг спортен талант на „Еврофутбол” – Елизабет Кирилова завърши на пето място във финал А, като недоброто си представяне талантливата ни спортистка отдава на натрупаната умора в последния един месец.

В неделя Деси Георгиева грабна и бронз на скиф, но при жените. Тя постигна най-доброто си време за дистанцията от 2000 м – 7:50.32 мин и изостана на 4.80 сек от победителката – Ивана Филипович от Сърбия.

Други трима спортни таланти на "Еврофутбол" се окичиха с бронзовите медали от втория турнир за щафетни бягания „Ставрос Балтидис” в Солун (Гър). Николина Николова и Никол Стамболийска грабнаха третото място на 4х400 метра с клубния отбор на Цвети Кирилова. Иво Фудулски стъпи на почетната стълбичка в същата дисциплина с тима на АК Павел Павлов – Враца. Момичетата заедно със съотборничките си Ива Димова и Силвия Димитрова постигнаха 3:51.68 мин. Момчетата в състав Иво Фудулски, Бисер Тачев, Иван Петров и Красимир Брайков завършиха с време 3:16.37 мин. И двата ни отбора бяха изпреварени единствено от квартетите на Гърция и Румъния.

На завършилия турнир „Младост” в Русе, друг наш спортен талант при лекоатлетите – Верджиния Рангелова направи лично постижение на 100 м с препятствия, като завърши на четвърта позиция с време 15.32 сек. Четвърто място с време 39:16 мин. постигна и Диянка Девидова на Държавния шампионат на 10 000 м на писта.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес