Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Смятах се за провал, бях на ръба да се откажа": От сенките на отчаянието до светлините на олимпийския подиум

20 октомври 2024, 11:58 часа • 829 прочитания

"След Олимпиадата в Токио, на която завърших на 5-ото място, започнах да се сривам и да си казвам, че не ставам за нищо и че съм провал. Бях много близо до това да се откажа." Това разкри олимпийската вицешампионка по художествена гиманстика Боряна Калейн в ефира на NOVA TV.

Трудният път на Боряна Калейн към подиума в Париж

"Аз платих много голяма цена в сълзи, в разочарования, но така открих себе си и осъзнах, че съм силен човек, който може да се справи с всичко, което поиска. Не знам дали мога да дам цена на това нещо. Моята цел винаги е била нещо по-голямо.

Преди година и половина спрях да вярвам във възможностите си, изпаднах в голяма дупка, бях много жестока към себе си. Всичко тръгна от 5-ото място в Токио. Когато не бях на стълбичката, ставах много жестока към себе си. Преди световната купа в София бях в много тежко емоционално състояние, като че ли след Токио не успях да се съвзема и падах в емоционална дупка все повече.

Казвах си, че съм провал, бях кълбо от нерви. Изгубих вярата в себе си. На хората им е трудно да разберат, че не съм машина и не винаги успявам да покажа максимума, защото изпитвам силни емоции", разказа Калейн.

Боряна Калейн

Калейн била близо до отказване

"След Токио имах разговор с личния ми треньор. Тя ме уверяваше, че все още има какво да дам на художествената гимнастика, че трябва да си дам малко повече време и да имам търпение към себе си. Не бях категорична, но бях много близо до това да се откажа", сподели Калейн.

"Това беше урок за силата на духа. Аз показах нова светлина на художествената гимнастика - това да сме в образ, а не просто да изпълняваме дадени елементи с уред. Влагам сърце и душа във всяко съчатение", заяви тя и зявърши: "Не съм решила дали ще отида на Олимпиадата в Лос Анджелис след 4 години."

ОЩЕ: От "Не ставам за нищо!" до олимпийско сребро: Фениксът Боряна Калейн (ВИДЕО)

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес