Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Шампионът Михаил Христов: Всеки може да направи всичко, стига да е достатъчно търпелив, упорит и малко глупав

10 октомври 2016, 16:39 часа • 1855 прочитания

Двукратният световен шампион на скок дължина за хора с увреждания Михаил Христов е пример за вдъхновение, който показва, че силата на духа е достатъчно силно оръжие за постигане на мечтите си.

"За мен няма невъзможни неща", това заяви параолимпиецът пред служителите на TELUS International Europe. Отскоро Михаил Христов е част от Обществения борд на компанията, който всяка година разпределя 100 000 канадски долара за благотворителни каузи. Той е лекоатлет, параолимпиец, трикратен световен шампион на скок дължина за хора с увреждания, който в следствие на инцидент губи ръцете си на 14-годишна възраст.

Те имаха възможност да чуят мотивиращите думи на Михаил Христов за трудностите в живота, за това как трябва да се борим с тях, без да губим надежда, както и да се стремим към успеха, независимо от предизвикателствата.

Параолимпиецът сподели още, че винаги е готов за нови предизвикателства и не се спира пред нищо. Христов показа новия си проект, който се надява да бъде разработен и готов в най-скоро време. Спортистът ни разработва, с помощта на БАН, протеза за ръка, която да бъде достъпна за всички. Той обяви, че цените обикновено са много високи и не са достъпни, но тази, която той разработва очаква да бъде около 5 хил. лева, която е с пъти по-малка от останалите. 

"Моят опит показа, че всеки може да направи всичко, стига да е достатъчно търпелив, упорит и малко глупав“, завърши Михаил Христов.

 

 

Росита Илкова
Росита Илкова Отговорен редактор
Новините днес