Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Олимпийска сензация на 11 години: Женг Хаохао покорява Париж с усмивка

07 август 2024, 11:02 часа • 644 прочитания

На 11 години Женг Хаохао е най-младата участничка на Олимпийските игри в Париж, която някога е представяла Китай. Тя беше сред участничките в състезанието по скейтборд парк за жени. Женг завърши на 18-то място в предварителния кръг с най-добър резултат от 63,19 точки.

Изгряващата звезда в скейтборд парка

Другите състезатели ѝ се усмихват и я окуражават, когато тя минава покрай тях, след като завършва своя ход по време на тренировка. На олимпийската сцена тя изглежда напълно спокойна и не показва признаци на внимание, което я залива. 

Това е връх на забележителния възход на състезателката от Хуейджоу, чийто късен скок в олимпийските квалификационни серии в Шанхай и Будапеща ѝ позволи да вдигне световната си ранглиста до 26-о място и да се включи в олимпийската надпревара. Интересно е, че момичето е родено един ден преди края на Игри в Лондон ппрез 2012 година.

Естествено, интересът към нея и историческото ѝ представяне е значителен, не на последно място предвид 40-годишната разлика във възрастта между нея и най-възрастния скейтбордист на Игрите - Анди Макдоналд (51 г.). Британецът, известен със своето вертикално пързаляне, е спечелил всичките си 23 медала от X Games, преди Женг да се роди.

Но ако целия шум около младостта ѝ се игнорира, ще откриете, че Женг е просто една типична спортистка, която се опитва да даде най-доброто от себе си.

ОЩЕ: Историята е пренаписана! Михаин Лопес е първият с пет поредни олимпийски титли в една дисциплина

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес