Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Момичето, което спечели световен медал, знаейки че има рак (ВИДЕО)

09 май 2023, 16:23 часа • 8889 прочитания

Една от най-добрите състезателки по фигурно пързаляне в света - канадката Пайпър Джилс, говори публично след диагностицирането ѝ с рак на яйчниците. Двукратната медалистка от световни първенства първоначално скри, че има рак, като заяви, че страда от апендицит. Тя го е направила единствено с цел да се предпази и да се фокусира върху крайната цел - спечелване на световен медал.

Защо Пайпър Джилс скри от света, че има рак?

31-годишната Джилс беше подложена на предпазна операция заради тумор в левия яйчник. "Още през декември-януари бях диагностицирана с рак на яйчника в първи стадий. Така че, когато отидох на операция, всъщност трябваше да ми извадят апендикса като предпазна мярка, защото не бяхме сигурни какъв вид тумор има в мен на левия яйчник", споделя Жил в Instagram.

За решението да опише заболяването си като апендицит по-рано през сезона, вместо да разкрие рака тогава, Джилс обясни: "Екипът ни по принцип искаше да предпази мен и Пол (партньорът ѝ във фигурното пързаляне), така че когато се върнем на леда, да не се налага да изпитваме допълнителен натиск да говорим за положението ми, защото беше наистина трудно."

ОЩЕ: "Няма да се прибере скоро": Руският фигурист Роман Костомаров го чакат серия от операции  

Думата "рак" е плашеща

"Тази дума "рак" е плашеща, а майка ми почина от рак, така че да чуя това беше трудно за възприемане. Това беше наистина само за да се предпазя и да се съсредоточа върху това, което исках да направя, а то беше да завърша сезона силно и да спечеля медал на Световното", споделя още Джилс, която през декември спечели медал от Гран при финалите в Торино, знаейки че има рак.

"За мен, а знам и за Пол, наистина се чувствам така, сякаш спечелихме злато заради всичко, през което бяхме преминали, само за да бъдем там и да го изпълним", допълни още Джилс. Сега тя се възстановява след операцията си и ще участва в ледени шоута през следващите месеци.

"Просто съм толкова невероятно благодарна, че всички вие ми подадохте ръка и ми пожелахте бързо възстановяване. Толкова съм невероятно благодарна, че все още съм в състояние да правя това, което имам възможност да правя всеки ден", споделя канадката.

ОЩЕ: Депресия и алкохолизъм: Шампионът, който попадна в спиралата на саморазрушението

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес