Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Мицин след олимпийския дебют: Можеше и по-добре, последните 100 м бяха много тежки

27 юли 2024, 19:34 часа • 1954 прочитания

Европейският шампион за юноши Петър Мицин даде своето мнение след олимпийския си дебют на Игрите в Париж 2024. Младата ни надежда призна, че е можел да се представи и по-добре, тъй като се класира на 21-во място на 400 метра свободен стил.

Първи думи на Мицин след олимпийския дебют

"Да, можеше и по-добре. Сигурен съм, че имам резерв, понеже в първите метри по дистанцията като плувам се усещам по-лек, въпреки че в началото съм свеж и мога да преценя точно скоростта. Последните 100 метра за мен бяха много тежки. За момента представянето ми е добро, но съм напълно сигурен, че мога и още по-добре", заяви Мицин, след като остана извън финалите в Париж 2024.

Дните до Париж

Повлия ли олимпийският дебют на Мицин?

"Не мисля, че това ми повлия толкова много. Това ми и първа Олимпиада и в момента се уча. За мен това е най-голямото състезание и най-хубавия басейн, който съм виждал. Емоциите са много големи, сериозна публика. Всички викат за плувците това ми дава до една степен още мотивация", коментира световният рекордьор в дисциплината при юношите.

Петър Мицин ще стартира на 30 юли и във втора дисциплина - на 200 метра бътерфлай. "Там вече се надявам да се представя по-добре. Искам да направя хубаво възстановяване през следващите два дни, за да мога да се концентрирам максимално", завърши той.

ОЩЕ: Олимпийски игри в Париж 2024: Пълна програма на българското участие

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес