Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кубрат Пулев: Кличко да направи допинг-тест по време на подготовката

24 юни 2014, 13:03 часа • 65062 прочитания

Владимир Кличко да бъде подложен на допинг-контрол по време на подготовката за мача с Кубрат Пулев за световната титла в тежка категория на IBF, през септември в Хамбург. Това поиска българският боксьор, предаде ДПА.

"Аз минавам на допинг-контрол поне шест пъти годишно по време на тренировки. Винаги трябва да бъда на разположение и да съобщавам къде съм отседнал, и къде се намирам във всеки един момент. Защо това да не важи за Владимир Кличко? ", коментира 33-годишният Пулев.

Допинг-контролът е задължителен и за двамата боксьори преди мача, но не и по време на подготовка.  Преди два месеца не се състоя мачът между Гилермо Джонсън и Денис Лебедев в Москва, заради положителна проба на панамецът. В клуба на Пулев - Зауерланд, постоянно следят боксьорите за употреба на забранени вещества. Това струва на клуба 80 хиляди евро на година.

Засега Кличко отказва да мине на допинг- тест в извън състезателни условия. "Дори когато Кубрат се готви в България, там той също прави тестове за допинг. Не хвърлям обвинения, че Владимир използва забранени стимуланти. Но искам за всички еднакви условия, за да няма спекулации", казва треньорът на българина Ото Рамин.

Според него Кличко би трябвало сам да се подлага на допинг-контрол, тъй като е посланик на Германската антидопингова агенция в кампанията "Дай всичко. Не взимай нищо!" в борбата срещу употребата на забранени вещества.

 

 

 

 

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес