Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кит открадна шоуто на Олимпийските игри (ВИДЕО)

07 август 2024, 12:15 часа • 799 прочитания

В понеделник следобед, когато всички погледи бяха насочени към океана по време на последния ден от състезанието по сърф на Олимпийските игри в Париж, провеждащо се край остров Таити, се появи изненадващ гост. Докато бразилката Татяна Уестън-Уеб и Бриса Хенеси от Коста Рика бяха във водата, борейки се за място на финала, очите на феновете в Теахупо бяха приковани в кит, който се възползва от момента и изскочи над водата. Макар и доста далеч от състезателките огромният бозайник буквално открадна шоуто.

Кит открадна шоуто на Олимпийските игри

Не е необичайно диви животни като птици, тюлени и дори акули да се появяват, докато хората карат сърф по света. В Таити китовете се събират около островите по време на сезона на чифтосване, раждане и миграция. На Таити има и няколко защитени морски зони. Специалистите определиха сензацията като гърбат кит - вид, който може да достигне до 19 м дължина и да тежи приблизително 40 тона.

През април лидерите на тихоокеанското коренно население, включително някои от Таити, подписаха договор, с който китовете се признават за "юридически лица", въпреки че подобна декларация не е отразена в законите на участващите държави.

Повечето от събитията на Олимпийските игри в Париж през 2024 г. се провеждат във и около френската столица, но състезанието по сърф се проведе на около 10 000 мили оттам във водите край френския полинезийски остров Таити, който беше избран заради легендарната си вълна Теахупо.

ОЩЕ: Олимпийска сензация на 11 години: Женг Хаохао покорява Париж с усмивка

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес