Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ярослава Магучих дарява олимпийската си премия за бездомни животни (ВИДЕО)

04 септември 2024, 15:23 часа • 804 прочитания

Световната рекордьорка в скока на височина Ярослава Магучих ще дари своята олимпийска премия от Париж 2024 за подпомагане на приюти за бездомни животни в родината си. Сумата, с която украинката ще подпомогне каузата, е 1 млн. гривни (около 24 000 долара).

Голям жест от Магучих

Това обяви тя, след като беше наградена от правителството на Украйна за постижението си във френската столица. Магучих ще даде своите 1 млн. гривни на организации, които се грижат за животните без стопани и в нужда. В това число и - UAnimals, която спасява любимци, попаднали в зоните с военни действия в Украйна, съобщават от bTV Спорт.

ОЩЕ: "Този медал е за убитите във войната спортисти": Ярослава Магучих след триумфа си в Париж 2024

Ярослав Магучих

"Породата няма значение. Колкото повече осиновени животни от приюти, толкова повече спасени животи. По този начин в приютите се освобождават места за други спасени животни. Броят на бездомните расте заради войната. Приютите са претъпкани и едвам оцеляват. Призоваваме ви да си вземете животинка от приют. Без значение от порода, възраст и дали е котка или куче! Всички те са красиви и заслужават любов!", пишат от организацията и самата лекоатлетка.

ПРИПОМНЕТЕ СИ: Велика! Костадинова прошепнала на украинката, че ще подобри световния рекорд (СНИМКИ)

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес