Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Илиана Раева каза как българският ансамбъл можеше да стане олимпийски шампион

11 август 2024, 11:57 часа • 4214 прочитания

Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева каза при какви обстоятелства родният ансамбъл можеше да стане олимпийски шампион на Игрите в Париж. "Златното момиче" поздрави "кралицата" Боряна Калейн, пред която трябва да се седи с наведена глава.

Съчетанието с обръч коства олимпийска титла на България

"Ансамбълът всичко го видяхте. Ако си бяхме изиграли обръчите, щяхме да станем олимпийски шампиони. Защото нашето силно оръжие беше второто съчетание, с което на всички състезания побеждавахме с огромна разлика. Две огромни грешки на обръч, които ни костваха много точки. Въпреки това момичетата се вдигнаха и застанахме в подножието - там, където боли най-много, до медалите, но не и с медалите", заяви Раева пред БНТ.

ОЩЕ: Въпреки фамозно завръщане: Лошо начало остави българския ансамбъл на 4-то място в Париж

Ансамбъл художествена гимнастика

Анализът на Илиана Раева за годината

"Силна година. Абсолютни европейски шампионки - и Стилияна, и ансамбъла. Боряна медалистка. Това беше най-важното състезание, да си направим анализите, да си извадим поуките, да си видим грешките къде са били, за да продължим още по. Абсолютна изненада на шампиона Китай. Много силни са, знаехме, че са силни, но видяхте, че всички допуснаха грешки", отбеляза тя.

Даря Варфоломеев заслужено е олимпийска шампионка

"Пред всички искам да заявя, че олимпийската шампионка е абсолютно правилно олимпийска шампионка. Тя е изключително силен състезател, но кралицата на това състезание е Боряна Калейн. А знаете, че пред кралицата всички седят с наведени глави. Много добро съдийство", каза още Илиана Раева.

ОЩЕ: Илиана Раева за Париж 2024: Кралици, Ад и симбиоза между математика и изкуство

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес