Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Габи Георгиева преди олимпийския си дебют: Надявам се да представя България достойно

29 юли 2024, 11:46 часа • 533 прочитания

Българската състезателка в плуването Габриела Георгиева сподели, че се надява да представи България достойно в олимпийския си дебют в Париж 2024. Габи ще се състезава на 100 м гръб и 200 м гръб, като призна, че е доста развълнувана, но успява да владее емоциите си.

Габриела Георгиева се цели в достойно представяне на Олимпийските игри

"Чувствам се спокойна вече, овладях емоциите. Все пак съм за първи път на такъв формат. Дълги години се борих да стигна до тук. Надявам се да представя България достойно", сподели Габриела Георгиева пред bTV преди първото си плуване в олимпийския басейн. 

Габриела Георгиева

"Моите очаквания са да си подобря личните резултати, които направих в началото на 2024 г. в Доха на световното първенство. Гледам напред, фокусирана съм върху 100 и 200 м гръб. Благодаря на всички, които ме подкрепят, които всеки ден ми пишат, за да ме мотивират и да изказват пожелания", каза още тя.

"Благодаря от сърце! Надявам се да представя Българи достойно и да накарам себе си, родителите ми, треньора ми да са горди. Без тях този път до тук нямаше да е възможен!", завърши Габриела Георгиева, която преди време сподели пред Actualno.com, че финал в Париж ще бъде равностойно на медал.

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес