Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Нинова: БСП не е участвала на среща за съставянето на кабинет

07 ноември 2021, 09:17 часа • 4149 прочитания

БСП е в добра форма и чуваме, че хората в нашите срещи искат стабилност, сигурност, предвидимост какво ще се случва в следващите месеци. Това минава през работещ парламент и правителство. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова пред БНТ. 

По думите ѝ съставянето на правителство е изключително голяма отговорност. Готвим се много педантично, детайлно какво трябва да направим от първия ден на 47-я парламент и работим в тази посока, увери Нинова. 

БСП са готови с ясен план и стъпка по стъпка какво трябва да се направи в първите 100 дни на парламента. Имаме дългосрочна визия как трябва да се развива България за десетилетия напред, уточни Корнелия Нинова, според която проблемът на проблемите са цените и кризата с коронавируса. 

Нинова не иска от 1 януари да има увеличаване на цената на тока за битовите потребители, като БСП имат мерки в тази посока. Трябва да бъде започната компенсация на доходите - помощ за млади семейства и компенсации за бедните, настоя тя. 

Тя посочи, че би справяла веднага износа на дървесина. В България вече липсват дърва за огрев, в момента цените са високи, нямат ги, а на границата с Гърция камионите чакат да ги изнесат, обясни Нинова. 

Лидерът на БСП настоя за компенсаторен механизъм за всички, ако бъде въведен локдаун. Бюджетът е тренировка за управление, защото когато някоя партия иска да управлява, трябва да може да направи бюджета за следващата година, изтъкна Нинова. 

Тя допълни, че интригите и всякакви предизборни лъжи и внушения изместиха акцента от предизборната кампания. Нинова призова служебното правителство да публикува бюджета за 2022 година сега, а не да го крият. 

БСП не участва за разговори за правителство нито с ГЕРБ, нито с ДПС, нито с партиите на протеста. Нинова очаква партиите на промяната да не събрат 121 депутати, като тогава отново ще допрат до разговори с БСП. 

Нинова очаква ниска избирателни активност, защото хората ще се страхуват от коронавируса да не се заразят. 

Още: Корнелия Нинова: Няма да повторя грешките на Слави Трифонов

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес