Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

“В ДПС войната стана окопна”: Елена Дариева с коментар за приближаващия вот (ВИДЕО)

31 юли 2024, 14:00 часа • 12539 прочитания

Конституционната процедура е в ход твърде често в последните години. Ако погледнем хронологията, третият мандат, който е по същество кризисен, е реализиран последно преди 19 години, през 2005 г., при правителството на Сергей Станишев.

Това заяви в предаването "Студио Actualno" социологът от агенция "Насока", Елена Дариева, коментирайки възможностите за съставяне на редовно правителство с третия мандат, който в момента е в ръцете на "Има такъв народ".

По думите на Дариева шансовете за третия мандат са минимални и граничещи с нулата. "Ние се намираме не просто в разгара на горещо политическо лято, а на всеобхватна политическа криза. Ние просто ставаме свидетели на предизборна кампания", категорична е Дариева. Тя смята, че преди изборите ще станем свидетели на безпрецедентни обединения между политически формации, като даде пример с левицата. 

Според Елена Дариева в момента лидерската битка в ДПС е като че ли позатихнала. "Нямаше как това високо ниво на напрежение да бъде задържано дълго време. Войната, която в първата си фаза сякаш беше апаратна, станахме свидетели на колизии около сайта, около централата, небивало роене на депутати, нямаше как този интензитет да бъде задържан. В момента като че ли войната става окопна и причината за това е, че като че ли за първи път в ДПС ставаме свидетели на сблъсък на два лагера, които са с почти изравнени позиции", анализира още Елена Дариева.

Целия разговор гледайте във видеото.

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес