Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Логично е ИТН да подкрепи и кабинет на ГЕРБ и ДПС: Анализ на Боряна Димитрова (ВИДЕО)

20 юни 2024, 14:00 часа

Логично е има "Има такъв народ" да подкрепи и правителство на ГЕРБ-СДС и ДПС. Това стана ясно от думите на социолога от "Алфа Рисърч" Боряна Димитрова, която направи експертен анализ в "Студио Actualno" минути след като Рая Азарян бе избрана за председател на 50-о Народно събрание.

Реклама

По думите на Димитрова в момента всички партии правят опит да заявят себе си, да кажат някакви неща на избирателите си, въпреки че избирателите вече не слушат всякакви противоречиви изявления, а искат да видят действия. "Има логика ИТН да подкрепи правителство. Поне до момента аз нямам основание да обърна позицията си, защото трябва да кажем, че от г-н Борисов беше пакетиран изборът на председател за парламента и подкрепата за правителство. Тази формула беше предварително известна и тя съществува в много страни", поясни Димитрова. Тя каза, че "шумът и желанието за показване на мускули беше снощното изявление на Слави Трифонов".

Боряна Димитрова изрази скептицизъм, че ще се стигне до връчване на третия мандат от страна на президента Румен Радев. "Струва ми се, че не е логично вече да мислим, че експертно правителство ще се формира с трети мандат, даден на "Има такъв народ", отбеляза Димитрова. Тя смята, че е напълно възможно ГЕРБ-СДС, ДПС и ИТН да поставят свои експерти, които да формират кабинет с по-широко мнозинство.

Целия разговор гледайте във видеото.

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес