Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Какво време ни очаква за първия учебен ден? Прогнозата на Петър Янков (ВИДЕО)

13 септември 2023, 14:57 часа • 7346 прочитания

Първият учебен ден наближава, а с това и вълнението на деца, родители и учители. В Студио Actualno поканихме синоптика Петър Янков, който каза какво време можем да очакваме на 15 септември.

По думите му нес и утре температурите ще бъдат високи за сезона, като дори в някои северни точки ще достигат до 35-36 градуса. "От утре следобед обаче започва пренос на хладен въздух, облаците ще се увеличат и на 15 септември ще превалява. По-интензивни валежи се очакват в Северозападна България", каза той.

Студеният фронт ще създаде условия за локални гръмотевични валежи, най-вече в Западна и Централна България и на по-малко места в Североизтока. Още: С колко ще поскъпнат цветята за 15-ти септември? (ВИДЕО)

Въпреки това до началото на астрономическата есен на 23 септември времето ще се движи в параметри, близки до обичайните за късното лято. Ще преобладават топлите средиземноморски въздушни маси с прохладни сутрини и дневни температури най-често в интервала 25-30 градуса. По-хладните периоди ще са сравнително кратки, а валежите - локални, с летен характер.

Какво се случи по Южното Черноморие, защо се стигна до наводнения и предстоят ли още валежи там - вижте в пълната прогноза на Петър Янков:

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес