Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Има ли разцепление: Георги Градев разкри проблемите с Бербатов (ВИДЕО)

24 януари 2024, 19:30 часа • 15376 прочитания

Разцеплението между Георги Градев и Димитър Бербатов, които отделно ще се явят на конгрес на БФС като кандидати за президент, "не е в услуга на статуквото", представлявано от Борислав Михайлов. Това заяви в Студио Actualno адвокатът по спортно право Градев, който до есента на 2023 г. беше част от екипа на бившия нападател на "Манчестър Юнайтед" и "Тотнъм".

Още: Бербатов: Не се виждам вицепрезидент на някой от другите кандидати за БФС

Статуквото няма свой кандидат

"Статуквото няма собствен аватар, то няма кандидат. От друга страна, има отлив на подкрепата към Бербатов, това се говори. Не ви ли притеснява, че този отлив наистина може да отиде в грешните ръце, ако се появи един аватар на Михайлов? Ние не сме разцепени – гледаме в една и съща посока. Гласовете ни няма да отидат в ръцете на БФС. Ако изобщо се стигне до балотаж, той ще е между мен и Бербатов", категоричен е Георги Градев.

Той посочи, че бившият спортен министър от ГЕРБ Красен Кралев няма да се яви на конгрес, защото тогава "ще го сполети същата съдба" като Борислав Михайлов. Според Градев делегатите на клубовете няма да гласуват за хора, които са на възраст над 55-60 години: Красен Кралев е кандидатът на Боби Михайлов да го замени в БФС? (ВИДЕО)

Разривът с Бербатов

"Аз дълго време не желаех да вляза в екипа на Бербатов, причината да го направя беше Александър Томаш. Той знае, че влязох с огромни резерви към Димитър като личност и лидер. Тези опасения се засилиха, особено след едноличния му избор за УС на БФС през март 2022 г. на онзи конгрес, който се проведе в НДК и се оспорва, след решението да задържи в екипа си определен човек, който не е окей, заради бавни, тромави решения. Не ми харесва начина, по който се работи", разкри Градев и обясни, че е изложил пред Бербатов всички свои забележки.

"Аз не смятам, че с начина, по който той общува с хората, може да стигнем до общата цел. Нямах телефонния му номер в продължение на 6 месеца, докато бях в екипа му. Поисках го и той ме пита: „Нали няма да ме притесняваш?“. Винаги съм бил вътрешна опозиция и дойде момент, в който чашата преля. Ние не сме противници, гледаме в една посока. Ако влезем да управляваме БФС, в екипа ми има място и за тях. Аз не го каня да ми е резерва в даден мач, в който аз ще играя централен нападател и той ще ми стои на пейката, а го каня в област, където аз съм титуляр 20 години, а той е новобранец. Да каже по БНТ, че нямало как да ми е вицепрезидент, това е много лош сигнал, че той има за самоцел да управлява, а не да работи", заяви адвокатът по спортно право.

Още: Още: Георги Градев: Бербатов и екипът му не могат да доведат битката за БФС до край

"Ние няма какво да управляваме, това е една срината къща. За мен е важно да съм там с екип от мои хора, които да дават „ноухау“ – такъв екип не виждам от другата страна", твърди Градев.

Гледайте още любопитни подробности във видеото:

Мирослав Димитров
Мирослав Димитров Отговорен редактор
Новините днес