Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Д-р Мадлена Бояджиева: Няма да вдигаме данъците в община Тетевен (ВИДЕО)

20 ноември 2020, 09:40 часа • 4811 прочитания

Няма да вдигаме местните данъци и такси през 2021 година. Това заяви в предаването "Студио Actualno" кметът на община Тетевен д-р Мадлена Бояджиева. 

Тя коментира мерките, които са предприети, в контекста на COVID-19 и уточни, че администрацията ще заложи на по-добрата събираемост на местните налози вместо да натоварва допълнително изрядните платци.

"В момента разработваме бюджета за 2021 г. и считаме, че въпреки кризисната ситуация, общината трябва да изпълнява всичките си задължения. Говорим за сметосъбиране, чистота, озеленяване, осветление и т.н. Ше бъде заложена една инвестиционна програма в бюджета за 2021 г. - доста по-амбициозна от тазгодишната", коментира Мадлена Бояджиева.

Тя обясни, че ситуацията около COVID-19 действително е тежка и за жителите на община Тетевен и това е причината общината да се въздържи от вдигане на данъците. "Действително те не са увеличавани от 2016 г. и са на сравнително ниско ниво. Бих казала, че е необходимо да се насочим към увеличаването на събираемостта, тъй като има хора, които не са дисциплинирани и не си плащат данъците и таксите, а при едно увеличение, ние ще натоварим коректните платци", отбеляза д-р Бояджиева.

Тя каза, че община Тетевен изпълнява всички мерки, свързани с противодействие на глобалната пандемия от COVID-19, и коментира, че поради тази причина са отменени много от плануваните културни и спортни събития в общината - включително и тези за предстоящите коледно-новогодишни празници.

По-какви проекти работи община Тетевен и как се справя общинското здравеопазване на условия на COVID-19 - целия разговор с д-р Мадлена Бояджиева гледайте във видеото.

 

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес