Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Атаките на Пеевски към Радев - кой какво цели? Анализ на Добромир Живков (ВИДЕО)

19 юли 2024, 13:58 часа • 9299 прочитания

Господин Пеевски търси следващ обект за политическа атака в ситуацията, в която се намира, а именно тежкото разцепление и разделение в ДПС. 

Това заяви в предаването "Студио Actualno" социологът Добромир Живков от "Маркет Линкс", анализирайки отново появилите се словесни престрелки между държавния глава Румен Радев и председателя на ДПС, Делян Пеевски.

"Пеевски търси малко разсейване на напрежението по посока Радев, за да се разгърнат, от една страна, сценариите, които са в ДПС. От друга страна, той се опитва да покаже, че е отново силният човек в обществото, надявайки се, че по този начин ще препотвърди имиджа си, който гради от година насам", отбеляза Живков.

По думите му Пеевски хвърля в публичното пространство някои догадки и обвинения, тъй като очевидно разполага с някаква информация, свързана с Радев. "Изглежда, че тези намеци са изцяло с политическа употреба. Ако господин Пеевски има информация и доказателства за каквито и да било незаконосъобразни действия от страна на президента, да бъде така добър и да ги предаде на съответните органи, защото така се случват нещата", посочи социологът.

Според Живков държавният глава все още не е готов да направи крачката и да се яви "на политическия терен", както го предизвиква Делян Пеевски. "Дори и да ставаме свидетели на поредица от предизвикателства, отправени от г-н Пеевски, аз не мисля, че те ще провокират някакви бързи, активни действия от страна на президента в тази посока", каза още Живков.

Каква ще е съдбата на третия мандат - целия разговор с Добромир Живков гледайте във видеото.

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес