Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Тук са в каменната ера и убиват всеки, който приближи

26 юли 2015, 13:01 часа • 20179 прочитания
Реклама

Островът Северен Сентинел се намира в Бенгалския залив, между Мианмар и Индонезия. Това е домът на изолирано племе, което никога не е навлизало в контакт с цивилизацията и никога не е подлагано на колонизация.

Това са едни от последните хора от каменната ера, чиято култура остава недокосната от модерната цивилизация.

Въпреки че официално островът принадлежи на Индия, никой не се наема да ходи там. Причината е крайната враждебност на коренното население – всеки, който се е опитал да да стъпи на брега, е бил нападнат или убит. Индийското правителство дори е направило незаконно приближаването на по-малко от 3 мили до острова.

През 1896 година хиндуистки затворник избягва от затвора и тръгва по море с ръчно направен сал. Имал е лошия късмет да попадне точно в Северен Сентинел. Тялото му е открито няколко дни по-късно надупчено от стрели и с прерязано гърло.

През 1981 година корабът Primrose затъва в плитчините до Северен Сентинел, а екипажът докладва, че е заплашван от хора със стрели и копия. За късмет на мореплавателите вълните били много буйни и ги отнесли отново далеч от острова. Няколко дни по-късно били спасени с хеликоптер.

През 2006 година двама рибари били убити в района. Хеликоптер на брегова охрана отишъл да прибере телата, но дъждът от стрели и камъни направил кацането невъзможно.

Още любопитни подробности за негостоприемните жители на остров Северен Сентинел можете да научите в Megavselena.bg.

Антония Михайлова
Антония Михайлова Отговорен редактор
Новините днес