Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

11-годишният Дани се бори с тежка болест. Има нужда от средства за лечение

17 май 2024, 10:19 часа • 4138 прочитания

11-годишният Дани отново ще трябва да се пребори с тежка диагноза. До скоро детето е било в ремисия, след като през април 2022 г. е диагностициран със Willms tumor stage 4 blastemal predominant със метастази в белият дроб.

Лечението

След химиотерапия за смаляване на тумора е последвала операция за премахване на бъбрека. След агресивна 34 седмична химиотерапия  (doxorubicin, cyclophosphamide, etoposide, carboplatin) и 8 сесии радиотерапия Дани влизе в ремисия до 26 април, когато след X-ray рутинен скан докторите видяха метастаза голяма 2 см.

Лечение в Турция

Семейството разбира, че лекарите имат лимитирани опции за лечение за рецидив в неговият случай, защото той вече е получил дозите за тази химиотерапия. Радиотерапията също не е опция. Назначено е лечение с по-щадяща химиотерапия (irinotecan, vincristine), но шансът да не повлияе на туморните клетки е висок , тъй като се съмняват, че след агресивната химиотерапия клетките на тумора може да са станали устойчиви на лечение и шанса да оцелее е малък.

Дани трябва да замине за Турция много спешно до края на седмицата, за да му се направят нови изследвания и да се назначи лечение, подходящо за него и да му даде шанс да живее!

За лечението трябват над 500 000 лв., които са непосилни за майката, която сама отглежда близнаци. 

Вижте как може да помогнете за лечението на Дани ТУК

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес