Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Доц. Антон Тонев: Не очакваме да стигаме до затваряне на заведения заради COVID

15 юли 2022, 19:52 часа • 2561 прочитания

"Цифрите са такива в цяла Европа, показват задаване на нова вълна. Няма място за притеснение. Не очакваме да стигаме до мярка да се затварят заведения. Предвид развитието на болестта в Европа, не очакваме да стигнем до такива нива на мерки", коментира пред Би Ти Ви за новите COVID мерки доц. Антон Тонев

"Въвеждането на някакви рестриктивни мерки ще става много внимателно. По-вероятно е те да не бъдат налагани по начините, по които са били налагани сега", увери той. По думите му при сегашната COVID вълна много по-малко хора влизат в болница.

"С всяка следваща вълна обществото и здравната система ще стават все по-подготвени. Имаме много по-голямо спокойствие и смятаме, че и вируса ще бъде по-щадящ към нас и ние ще бъдем по-подготвени и като имунитет и като брой ваксинации", каза още доц. Тонев.

Кирил Петков: Не предвиждаме ковид ограничения, българите могат да имат едно спокойно лято (ВИДЕО)

"Предстои да бъде изяснен планът за справяне с COVID. Използвам възможността да препоръчам ваксиниране, сега в летния период няма опашки пред лекарските кабинети. Имаме достатъчно ваксини. Въвеждането на всякакви рестриктивни мерки ще става много внимателно, защото вече имаме опит с пандемията и това ни дава спокойствие", поясни той относно плана за справяне с пандемията.

"Здравна реформа започнахме. Установих, че успешни здравни реформи се правят в едни по-спокойни политически времена, затова оставихме здравната реформа за един по-късен етап", каза по въпроса за здравната реформа. 

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес