Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Какво да сложите в кафето, за да отслабнете по-бързо?

16 октомври 2024, 13:07 часа

Много от нас са свикнали да добавят сметана или мляко към кафето, но това не е най-добрата опция за отслабване. Руският лекар Василиса Пономарева споделя какво трябва да добавите към кофеиновата напитка, за да стимулирате процесите, свързани със загуба на телесно тегло.

Съставката, с която трябва да пиете кафето за отслабване

"Но ако се опитате да промените обичайната комбинация и да добавите лимон към ободряваща напитка, можете да превърнете чаша кафе в мощен агент за изгаряне на мазнини", казва специалистът.

Кое е най-полезното кафе и по колко трябва да се пие на ден? 

Според диетолога навикът да пиете кафе с лимон всеки ден може значително да ускори процеса на отслабване. Напитка, приготвена по тази рецепта, първо, ускорява метаболизма, и второ, премахва токсините от тялото, тъй като има диуретичен ефект.

Кафето с лимон има и други ползи. То може да увеличи еластичността на кръвоносните съдове, да насърчи бързото възстановяване на клетките и тъканите и да реши проблемите, причинени от високата киселинност на стомаха. Основното нещо е да не пиете кафе с лимон на празен стомах. Най-добре е да направите това час след като приключите с храненето.

Ако пренебрегнете тази препоръка, има вероятност процесът на храносмилане да се затрудни, казва още специалистът.

Лекарят допълва, че противопоказанията за консумацията на тази напитка включват наличие на хипертония, аритмия, проблеми със стомашно-чревния тракт и склонност към алергии.

Ползите от кофеина, който е стимулант на централната нервна система и е отговорен за ефекта на жизненост, както и ползите от витамин С, който се съдържа в изобилие в лимоновия сок, са широко известни. Освен това кафените зърна и лимонът съдържат тонове други полезни витамини, минерали и антиоксиданти. Комбинирайки се заедно, тези компоненти допълват и засилват ефекта от пиенето на кафе с лимон.

Витамините в лимона имат благоприятен ефект върху здравето и са отлична превенция на много заболявания. Компонентите на напитката стимулират имунната система, поддържат младостта на клетките и подобряват метаболизма, споделя още експертът.

"Важно е да спазвате умереност и да приемате не повече от четири чаши на ден, тъй като при прекомерна консумация вредата от кафето с лимон може да надвиши ползите. Кофеинът и лимонената киселина дразнят стените на стомаха, така че тази напитка не трябва да се консумира на празен стомах. Хората със стомашно-чревни заболявания трябва да го избягват напълно", казва още специалистът.

Лекар: Пийте кафето с тази подправка - тя разрежда кръвта и укрепва имунитета

Важно: Статията не замества балансираното хранене и консултацията със специалист!

Таня Станоева
Таня Станоева Отговорен редактор
Новините днес