Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Експерт предупреждава: Никога не пийте чаша горещ чай с тези храни

24 септември 2024, 06:00 часа

Със застудяването все по-често посягаме към чаша от любимия си чай, но е важно да знаем, че някои храни не трябва да се консумират с тази топла напитка.

Вижте още: Хормоналният корем може е симптом на тези заболявания

Както заявява фармацевтът и диетолог Дебора Грейсън, пиенето на чай или кафе с определени храни, като червено месо и зеленолистни зеленчуци, може да увеличи шансовете за развитие на сериозна липса на хранителни вещества.

А именно химикалите в тези топли напитки пречат на усвояването на желязото в организма, а желязото е минерал, който е жизненоважен за преноса на кислород и дава енергия на тялото и укрепва имунната система, съобщава "Дейли мейл".

Пиенето на чай с определени храни може да доведе до анемия, тоест до сериозна липса на желязо. Храните, които не трябва да се консумират с чай, включват богати на желязо храни като пържола и печено говеждо, зелени зеленчуци като спанак, броколи и зеле.

Проучванията са установили, че голям брой химикали в чая и кафето mogat да блокират усвояването на желязото, включително полифенолите, за които се смята, че предпазват от възпаление.

Вижте още: Пийте тази напитка на празен стомах: Чисти червата от токсини и топи излишните килограми

Симптомите на анемията могат да бъдат доста изтощителни и включват силно изтощение, косопад и повтарящи се инфекции.

Гергана Шумкова
Гергана Шумкова Отговорен редактор
Новините днес