Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Училище за надежда": Филм с кауза тръгва по кината от 1 ноември (ВИДЕО)

02 октомври 2024, 10:26 часа • 756 прочитания

В Деня на народните будители, 1 ноември, в кината у нас ще тръгне филм за съвременни будители.

През 2014 г. бившите актьори Анимари и Златко създават училище пансион "Димитър Екимов" в село Русаля, Великотърновско. В него дават шанс на деца от крайно бедни семейства да получат достъп до качествено образование, грижа и възпитание напълно безплатно. Анимари и Златко осигуряват всичко нужно за децата чрез дарения.

„Създадохме училището и пансиона преди повече от десет години. Ценим и най-скромното дарение, защото ни помага да нахраним и облечем нашите ученици, да покрием сметките си, да възнаградим труда на нашите учители и ментори, да подкрепим талантливите ни гимназисти. Събираме средства и за разширяването на пансиона и училището – в момента връщаме деца, защото нямаме място. А искаме и можем да помогнем на още много талантливи деца!“, споделят основателите на училището.

Създатели на „Училище за надежда“ са сценаристът и режисьор Яна Алексиева и продуцентът Симеон Цончев. „Искаме чрез филма да помогнем на училището, защото вярваме, че всяко дете трябва да учи и живее в добри условия, за да може само да определи бъдещето си. Направихме позитивен филм, който се гледа на един дъх и е огледало на живота в това невероятно място!“, споделят авторите.

Днес започва дарителска кампания, чиято цел е да се събере сумата от 1,5 милиона лева, които ще послужат за разширяване на легловата база и приемане на още 25 деца от крайно бедни семейства, както и за цялостна издръжка на училището за една календарна година.

  • Повече за филма вижте тук.
  • Повече за училището научете тук.
  • Дарителска кампания - ТУК.

„Училище за надежда“ е създаден с финансовата подкрепа на Национален филмов център. Гледайте в кината от 1 ноември.

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес