Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Засадете ТЕЗИ растения до краставиците за голям успех

12 юли 2023, 16:36 часа

Тайната на градинарите за успешна реколта от краставици е придружаващото засаждане, без значение дали ще засадите краставиците в оранжерия или на открито в домашната градина.

Реклама

Краставиците стават доста бързо готови за прибиране на реколтата - в рамките на няколко месеца, така че скоро ще видите плодовете на вашето планиране и старателно засяване на правилните растения около краставиците.

Засаждането на краставици може също да помогне за създаването на устойчива градина, която изисква по-малко човешка намеса за управление на вредители и подобряване на хранителните вещества в почвата.

Ползите от придружаващото засаждане на краставици включват възпиране на вредители, подобряване на хранителните вещества в почвата, увеличаване на реколтата.

Защо мързеливите градинари засаждат краставици през юли?

Подходящи култури за засяване до краставиците

Грах и боб

Тези две култури са полезни за засяване до краставиците заради кореновата си система. Те добавят азот към почвата, от което краставиците на свой ред ще се възползват за по-добър растеж.

Моркови, пащърнак, репички, лук

Всички тези култури са добър избор за засяване близо до краставиците, защото те не си навлизат в територията. Кореноплодните зеленчуци растат предимно под почвата, докато краставиците пускат един по-голям корен, а също и няколко плитки корена, които не се простират далеч. Това означава, че корените на краставицата няма да пречат на тези на другарите и обратно.

Най-добрият начин за отглеждане на краставици за ЧУДЕСНИ резултати

Царевица

Царевица, засадена близо до краставиците, може да подпомогне израстването на по-малки сортове краставици, което прави най-ефективното използване на пространството като идея за пергола за зеленчукова градина. Също така царевицата ще осигурява подходяща сянка за краставиците, а и също така ще осигури полезен азот към почвата.

Сашка Христова
Сашка Христова Отговорен редактор
Новините днес