Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

За богата реколта от едри и месести патладжани, напръскайте само веднъж с това

13 юни 2023, 20:08 часа

Получаването на изобилна реколта от патладжан е невъзможно без запълване на липсата на важни за растението вещества и микроелементи. Но също така е необходимо градинската култура да се защити от вредители.

Много градинари с опит знаят, че отвара от лайка помага да се справят с паякообразни акари, а инфузия на пепел - с листните въшки.

Ако искате да приберете богата реколта от едри и месести патладжани, сложете това в дупката при засаждането

Но защо да използвате няколко различни средства, ако можете да се ограничите до използването на един универсален лек?

Тайната на богатата реколта от патладжан 

Първо, имате нужда от пикантни растения. Може да използвате нарязан лук и скилидки чесън. Второ, ще ви е необходимо глухарче.

Обемът на всеки от компонентите трябва да бъде точно една чаша. Всички тези съставки трябва да бъдат поставени едновременно в кухненски робот за смилане. Получената каша се изсипва в кофа, след което се добавя вода, докато контейнерът се напълни напълно.

Засаждане на патладжан - най-честите грешки, които се допускат

Струва си да добавите малко течен сапун към сместа: за да могат капките от продукта да се задържат върху листата на патладжана. След няколко часа получената инфузия трябва да се прецеди и след това да се излее в спрей бутилка.

Еднократно пръскане на патладжана с получения продукт ще бъде достатъчно, за да прогони всички вредители от него - листни въшки, колорадски бръмбар и т.н.

Използването на инфузията е гаранция, че вредителите няма да попречат на градинската култура да расте нормално и да се развива пълноценно.

Таня Станоева
Таня Станоева Отговорен редактор
Новините днес